Jasmijns 10 favoriete apps als #2yo

EN TOEN kon je er niet meer omheen: je kind kan sneller swipen dan op het potje gaan. Beter de juiste apps uit het enorme bos plukken, dan. Enkele suggesties, getest en goedgekeurd door de Little Missus toen ze anderhalf à twee was:

  1. Talking Tom

Een pratende poes die je kan aaien, meppen kan geven of scheten kan laten laten. Geef een paar euro uit om de hele app te kopen, zonder reclame. Er zijn ook varianten: Jasmijn is nogal into Talking Angela en Talking Ginger.

  1. Duplo Animals

Er zijn verschillende versies, elk met hun eigen verhaaltje, maar deze doet Jasmijn het liefst. Virtueel met blokken spelen in een interactief dierenavontuur. Lekker lief en schadeloos. Moet je samen doen, anders loopt je koter af en toe vast.

151004appThumb
Ketnet Junior App: tv anno 2016
  1. Ketnet Junior

Ik ben getrouwd met de netmanager, dus dit is min of meer een gesponsorde link. Maar op mijn tablet staan ook de apps van andere zenders, en die laat Jasmijn links liggen. Ketnet Junior heeft een intuïtief menu, waarin je kind zijn of haar favoriete filmpjes kan uitkiezen, spelletjes kan spelen of allerlei nieuwe dingen kan ontdekken. Gratis en reclamevrij, je hebt voor de meeste onderdelen wel een internetverbinding nodig.

  1. Pret voor peuters

Heel lelijke app, maar zo’n beetje de enige Nederlandstalige die voor Jasmijn echt werkt. Uit grote menuknoppen kan ze een thema kiezen, en dan bijvoorbeeld dierengeluiden oefenen. Als je een dier aanklikt komt er een plaatje, de bijhorende kreet, en de naam van het dier uit de mond van een droge Hollander. Vindt ze geweldig. Koop even de hele versie.

apps_kids-mode_kv_l
Samsung Kids Mode: je kleintje met je S7 laten knoeien zonder dat je per ongeluk ontslag neemt of terug naar fabrieksinstellingen gaat.
  1. Samsung Kids-stand

Een heerlijke uitvinding: een druk op de knop en je telefoon is babyproof. Met een eigen homescreen met door jou uitgekozen apps, en een paar leuke ingebouwde spelletjes. Je kan bijvoorbeeld supersimpel een avatar van je mini maken, en die laten ronddansen. Lees hier over mijn band met Samsung.

  1. Toca Band

Eén van de machtig goeie Toca Boca-apps. Een merk dat je kind spelenderwijs de wonderlijkste dingen leert, met een arsenaal knotsgekke animatiefiguurtjes. In deze app kan je zelf een orkest samenstellen dat een liedje voor je brengt. Er zijn er ook waarin je dokter mag spelen, of eten klaarmaakt voor een hongerig monster.

  1. YouTube

Zeker in app-vorm een leuke speeltuin. Je kleintje kan er zelf rondklikken van filmpje naar filmpje. Je kan op voorhand een playlist samenstellen, of die van Bumba, Maya of andere helden opsnorren. Laat ze zelf experimenteren met filmpjes starten en stoppen, al knoeien ze maar wat in het rond.

  1. Bumba

Er zijn een aantal stomme Bumba-apps, maar deze (gewoon Bumba) is leuk. In een heel eenvoudige interactieve wereld kan je mini Bumba en z’n vriendjes aantikken en ze allerlei kunstjes laten doen. Weer een halfuur zoet.

sagomini
SagoMini Babies: foodfight met babykonijn!
  1. Babies

Een app van SagoMini. Je eh… mini mag een konijn of poes of hond of vogel kiezen en daar daarna alles mee doen wat papa en vake ook doen: pamper verversen (incl. kont vegen), voederen (incl. eten in oren en haar smeren). Lachen en leren, quoi.

10. Camera

Naar zichzelf kijken vindt Jasmijn heerlijk. Heeft ze vast van mij. Laat haar of hem even je vrije schijfruimte volknallen met mislukte selfies; met wat geluk zit er iets tussen voor op de schouw. En als ze dat beu zijn: foto’s van papa maken, samen selfies met gekke bekken maken, of gewoon eindeloos filmpjes herbekijken waarin ze zelf de hoofdrol spelen.