Pasta met broccoli en spekjes. Gezond en toch een beetje vettig. Nu al een klassieker bij ons thuis. En klaar in een halve oogwenk. Ingestuurd door Marijke, waarvoor veel dank.
Nodig
- Eender welke pasta, als je niet weet welke kiezen doe dan maar spirelli!
- 1 broccoli
- 1 pak spekreepjes
- 2,5 dl room (wij doen soja)

Bereiding
- Pot 1: snij de broccoli in roosjes. Dat is een duur woord voor kleine stukken. Alleen de groene trosjes, de stronk niet. In koken water gooien tot ze bijna mals zijn.
- Pot 2: zout water laten koken, pasta erin, op de verpakking kijken hoe lang die moet koken. Afgieten en zonder water terug in de pot. Beetje olie, peper en zout erbij.
- Pan: spekreepjes bakken
- Alles samen bij de pasta kieperen, room erbij, roeren, klaar!
Bonus
Een dikke klodder kruidenkaas dabei, voor de smaak. Je hebt ook van die Boursin-cuisine-potjes die je in plaats van de room kan gebruiken.
Jasmijns verdict
Omnomnomnomnom. Méér! En papa en vake eten rustig mee. Perfecte comfort food. Je kan perfect de overschot de dag erna mee naar ’t werk nemen in een Tupperwaredoos.
