Toms quasi-perfecte puree

EN TOEN zaten we in de puree. Heerlijk smeuïge spinaziepuree voor één peutermond van pakweg twee, te combineren met nagenoeg alles. Lepelt die van ons met sloten tegelijk naar binnen. Jeroen Meus wordt vast knettergek van dit recept, maar ik ben nu eenmaal heel slecht met bouquet grani en zo.

Nodig

  • Aardappelen
  • Ei
  • Melk
  • Boter
  • Peper en zout

De Basis

  1. Schil zoveel aardappelen als je kleintje gaat opeten. Snij ze in dikke stukken. Pas ze desnoods effe rauw op haar bordje om te zien of je genoeg hebt.
  2. Zet ze onder water in een kookpot. De aardappelen, niet het kind. Snuifje zout erbij. Deksel erop. Fornuis op hoog. Laten koken tot ze uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt. Dat kan 15 à 20 minuten duren.
  3. Afgieten en fijnstampen. Dat doe je met een pureestomper, maar een vork of een ijscrusher of je blote handen mogen ook.
  4. Half eitje, scheut melk en een klodder boter erbij. Mengen tot het lekker smeuïg wordt. Een béétje peper en zout voor de smaak. Proeven mag. Je kan hier stoppen, of…

Bonus 1

Groenten dabei? Doe diepvriesspinazie in een kommetje en stop in de microgolf tot het een lekker warme brij geworden is. Ongeveer de helft van het volume dat je in aardappelpuree hebt. Brij bij de puree, mengen, klaar. Er bestaat ook diepvriesbroccoli, diepvriesbloemkool,…

Bonus 2

Vlees of vis? Een chipolata lekker bruin bakken, of een stuk of vier fishsticks. Of snel wat balletjes draaien van wat gehakt, en die in de pan.

illu-patatjes
Tetten volgens mijn man. Pureemonster volgens mij. Het huwelijk in zijn mooiste vorm.

Bonus 3

Dresseren like a boss! Malle clownsgezichten of dierenevocaties werken het best. Gebruik een ijsschep voor de puree. Creatief zijn met vlees en ketchup. Drop the mike.

Bonus 4

Kan je het beter? Niet moeilijk, ik weet het. Werk dan lekker meer aan het Kookboek voor Normale Kinderen, door je simpelste recept voor peutermonden te mailen naar tom@entoen.be. Lees er hier alles over!